Cercetătorii spun că planta extinde durata de viaţă cu 20% şi împiedică îmbătrânirea ţesuturilor. Testele pe şoareci au demonstrat că aduce numeroase beneficii şi inimii.
Ashitaba, o plantă japoneză ar putea fi unul din secretele încetinirii procesului de îmbătrânire, arată un nou studiu.
Un ingredient de bază în dietelor Samurai, compusul (DMC)pe care îl conţine această plantă extinde durata de viaţă cu 20% şi împiedică îmbătrânirea ţesuturilor umane, spun cercetătorii de la la Universitatea din Graz, Austria.
CITEȘTE ȘI: Sfatul medicului: Opt plante care te ajută să-ţi ţii tensiunea sub control
Testele pe şoareci au demonstrat şi că planta aduce numeroase beneficii pentru inimă, scrie yahoo.com „Deşi sunt de necontestat efectele benefice ale anumitor strategii comportamentale şi ale alimentaţiei sănătoase, în special restricţiile calorice, majoritatea indivizilor întâmpină dificultăţi în a le respecta. Acest lucru a încurajat căutarea unor alternative farmacologice“, spune Frank Madeo, unul dintre oamenii de ştiinţă care au realizat studiul.
Cercetătorii cred că DMC acţionează prin stimularea corpului pentru a elimina celulele bolnave, un proces cunoscut sub numele de autophagy. Când autofagia nu funcţionează, aceasta poate duce la îmbolnăvirea cauzată de vârstă, inclusiv tulburările neurodegenerative.
CITEȘTE ȘI: Vitamina mai puţin cunoscută care ajută la vindecarea mai multor boli. În ce plante se găseşte
Ashitaba este folosită în mod tradiţional pentru a îmbunătăţi digestia, vindecarea rănilor deschise şi prevenirea infecţiilor.